Basiscursus hypnose & hypnosetechnieken (mod. 1)

Volg ons en deel...
Whatsapp
Skype

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

HypnoWorld en daarmee de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd. Verder is deze cursus als onderdeel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut geaccrediteerd door het KTNO voor het BATC/CAT/VBAG/VVET en is, na het behalen van het examen, aanmelding mogelijk bij de beroepsvereniging voor directe hypnose HVNL.

HypnoWorld is een UWV erkend scholingsbedrijf. In het menu “Informatie>>UWV erkend scholingsbedrijf” vind je de mogelijkheden en voorwaarden.

KTNO geaccrediteerde bijscholing NIBIG studieview

 

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Aanbevolen Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
Aanbevolen Je wilt graag leren hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
Aanbevolen Je wilt weten hoe je met directe hypnose snel tot resultaat kunt komen
Aanbevolen Je wilt je vaardigheden als indirect hypnotherapeut uitbreiden
Aanbevolen Je wilt je in de toekomst eigen praktijk opstarten?

Hypnose is een bijzonder krachtig hulpmiddel om veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen. Wellicht heb je zelf wel eens een hypnoseshow bezocht en is je opgevallen hoe mensen zich totaal anders gedragen wanneer ze in hypnose zijn. Welnu, deze gedragsverandering kan ook toegepast worden om iemand van het roken af te helpen, een angst of fobie op te lossen en zelfs ter vermindering van pijn en als natuurlijke anesthesie (verdoving).

De Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is in vele opzichten een unieke cursus. Twee intensieve dagen doen je versteld staan waartoe je in staat zult zijn. Dit had je waarschijnlijk nooit verwacht. Voortaan zal je het helpen van mensen in een ander daglicht stellen. Je inzichten v.w.b. de kracht en mogelijkheden van directe hypnose en hypnotherapie zullen voor eens en altijd veranderen. Je leert om te werken volgens het mind-model om zo op een doelgerichte- en voor de cliënt ontspannende en aangename wijze veranderingen door te voeren naar een blijvend resultaat.

Maak nu een begin en leer directe hypnose toe te passen in de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. In deze kortdurende (to-the-point) hypnose cursus met certificaat, leer je alle facetten van de hypnose en zijn overbodige elementen eruit gelaten.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel

Het doel van de Basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van directe hypnose. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden

Na het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken kun je al een begin maken met het opzetten van je eigen hypnose praktijk. Ook het geven van demonstraties tijdens lezingen behoort tot de mogelijkheden. De basiscursus kan gezien worden als losstaande opleiding met certificaat of als deel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. De cursus Advanced Hypnosetechnieken sluit naadloos aan bij de basiscursus.

Vooropleiding

Voor de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO+ werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
 • Psychologen & natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
 • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
 • Voor sportcoaches / sportpsychologen
 • Als basis voor mensen die het vak van showhypnose willen leren
 • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

 • Waaraan moet een hypnotiseur voldoen
 • Inleiding in de hypnose
 • Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste)
 • Wat is hypnose?
 • Hypnose stadia en trancediepten (licht, middel en somnambulisme)
 • Voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose
 • Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten
 • Klassieke inductiemethoden
 • Oefeningen met/op medecursisten (fixatiemethode, verdiepen, armlevitatie / – catalepsie)
 • Gevaren van hypnose
 • Verdiepen en fractioneren
 • Posthypnotische ankers gebruiken
 • Rapid- en Instantinductiemethoden
 • Het oefenen van verscheidene inductiemethoden, beïnvloedbaarheidtesten, verdieping en fractionering, posthypnose toepassen

Informatie betreffende de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

INSCHRIJVEN

30okt09:0031(okt 31)17:00VOLGEBOEKT!Basiscursus Hypnose HaarlemDuur: 2 dagen09:00 - 17:00 (31) A. Hofmanweg 5-A, 2031 BH Haarlem

14nov(nov 14)09:0015(nov 15)17:00VOLGEBOEKT!Basiscursus Hypnose BoxmeerDuur: 2 dagen09:00 (14) - 17:00 (15) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer Organisatie: HypnoWorld

X
X