Basiscursus hypnose & hypnosetechnieken (mod. 1)

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

HypnoWorld en daarmee Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken

Aanbevolen Je wilt graag andere mensen helpen bij hun problemen of belemmeringen?
Aanbevolen Je wilt graag leren hoe je oude patronen kunt doorbreken en hoe je negatieve gewoonten kunt vervangen door positieve gewoonten?
Aanbevolen Je bent op zoek naar een stevige basis als aanvulling voor werkzaamheden die je al uitvoert?
Aanbevolen Je wilt iedereen, overal en altijd kunnen hypnotiseren?
Aanbevolen Je wilt je eigen praktijk opstarten?

Hypnose is een bijzonder krachtig hulpmiddel om veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen. Wellicht heb je zelf wel eens een hypnoseshow bezocht en is je opgevallen hoe mensen zich totaal anders gedragen wanneer ze in hypnose zijn. Welnu, deze gedragsverandering kan ook toegepast worden om iemand van het roken af te helpen, een angst of fobie op te lossen en zelfs ter vermindering van pijn en als natuurlijke anesthesie (verdoving). Of je interesse nu uitgaat naar entertainment of hypnose wilt gebruiken in een therapeutische setting, de basis is voor beide vormen gelijk.

De basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is in vele opzichten een unieke cursus. Twee intensieve dagen doen je versteld staan waartoe je in staat zult zijn. Dit had je waarschijnlijk nooit verwacht. Voortaan zal je het helpen van mensen in een ander daglicht stellen. Je inzichten v.w.b. de kracht en mogelijkheden van hypnose en hypnotherapie zullen voor eens en altijd veranderen.

Maak nu een begin en leer échte hypnose toe te passen in de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken. In deze kortdurende (to-the-point) hypnose cursus met certificaat, leer je alle facetten van de hypnose en zijn overbodige elementen eruit gelaten.

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken – Het Doel

Het doel van de basiscursus Hypnose en Hypnosetechnieken is dat je in staat zult zijn middels verscheidene technieken te hypnotiseren, de hypnose te verdiepen en de hypnose te beëindigen. Je kunt posthypnotische ankers plaatsen en je bent bekend met de gevaren van het hypnotiseren. Je begrijpt hoe hypnose werkt zonder het uit je hoofd te leren.

Mogelijkheden

Na het volgen van de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken kun je al starten met het opzetten van je eigen hypnose praktijk. Ook het geven van demonstraties op feestjes en partijen behoort tot de mogelijkheden. De basiscursus kan gezien worden als losstaande opleiding met certificaat of als deel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. De cursus Advanced Hypnosetechnieken sluit naadloos aan bij de basiscursus.

Vooropleiding

Voor de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken is geen vooropleiding nodig. MBO werk- en denkniveau gewenst.

Voor wie is de basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken geschikt?
 • Psychologen & natuurgeneeskundigen
 • Mensen die een cursus NLP of Ericsoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer over directe hypnose willen weten
 • Als basis voor toekomstige hypnotherapeuten
 • Voor sportcoaches / sportpsychologen
 • Als basis voor mensen die het vak van showhypnose willen leren
 • Iedereen die zijn/haar horizon wil verbreden

Hypnosetechnieken – Wat je gaat leren!

 • Waaraan moet een hypnotiseur voldoen
 • Inleiding in de hypnose
 • Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste)
 • Wat is hypnose?
 • Hypnose stadia en trancediepten (licht, middel en somnambulisme)
 • Voorwaarden voor een correct uitgevoerde hypnose
 • Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten
 • Klassieke inductiemethoden
 • Oefeningen met/op medecursisten (fixatiemethode, verdiepen, armlevitatie / – catalepsie)
 • Gevaren van hypnose
 • Verdiepen en fractioneren
 • Posthypnotische ankers gebruiken
 • Rapid- en Instantinductiemethoden
 • Het oefenen van verscheidene inductiemethoden, beïnvloedbaarheidtesten, verdieping en fractionering, posthypnose toepassen

Onze unieke leermethode

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van het bovenstaande denkt “dat zal allemaal wel, maar wat maakt deze cursus dan uniek?” Het unieke karakter van deze cursus ligt in het feit dat veel theoretische kennis op een losse en humoristische wijze wordt gebracht. Dit zorgt er voor dat de informatie op een andere plek in ons brein wordt opgeslagen en in een later stadium makkelijker om te zetten is naar een praktijksituatie. Ook na deze cursus zal je nog vaak terugdenken aan die bijzondere en mooie momenten. De sfeer in de groep is voor ons belangrijk zonder daarbij de persoonlijke belangen van de individuele cursist uit het oog te verliezen.

Om ook na de cursus niet in een diep gat te vallen, introduceren we onze digitale campus; een mogelijkheid voor (oud)cursisten om met elkaar te blijven communiceren. Zo ontstaan er spontaan intervisie bijeenkomsten en bieden we zelfs de mogelijkheid om in het HypnoseCentrum Nederland stage te lopen, zodat je de aangeleerde technieken verder kunt optimaliseren.

INSCHRIJVEN

Combineer module 1 (basiscursus hypnose & hypnosetechnieken), module 2 (advanced hypnosetechnieken) en module 3 (therapie & regressie) zoals jij wilt in weekeinden of doordeweekse dagen en maak daarbij de keuze voor Boxmeer of Haarlem.

Sorteer opties

21mrt(mrt 21)09:002217:00Inschrijven Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken - Haarlem2-daagse basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1)09:00 (21) - 17:00 (22) A. Hofmanweg 5-A, 2031 BH Haarlem

06apr(apr 6)09:0007(apr 7)17:00Inschrijven Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken - Boxmeer2-daagse basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1)09:00 (6) - 17:00 (7) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer

11mei(mei 11)09:0012(mei 12)17:00Inschrijven Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken - Boxmeer2-daagse basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1)09:00 (11) - 17:00 (12) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer

22jun09:0023(jun 23)17:00Inschrijven Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken - Boxmeer2-daagse basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1)09:00 - 17:00 (23) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer

X
X