Internationaal Register Hypnotherapeut

Volg ons en deel...
Whatsapp
Skype
Internationaal Register Hypnotherapeut

VERNIEUWD september 2019 – 8 daagse opleiding Internationaal Register Hypnotherapeut

HypnoWorld en daarmee de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd. Verder is deze opleiding geaccrediteerd door het KTNO als na- en bijscholing voor de BATC / CAT / VBAG / VVET en is, na het behalen van het examen, aanmelding mogelijk bij de beroepsvereniging voor directe hypnose HVNL en de Vereniging Hypnose Experience Nederland (VHEN).

 BATCCAT beroepsverenigingGeaccrediteerd door het VBAGvvetHVNL geaccrediteerd

 

HypnoWorld is een UWV erkend scholingsbedrijf. In het menu “Informatie>>UWV erkend scholingsbedrijf” vind je de mogelijkheden en voorwaarden.

Opleiding Internationaal Register Hypnotherapeut

HypnoWorld opleidingen ISO 9001:2015De opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut is een kortdurende, door de beroepsvereniging voor directe hypnose, erkende opleiding. Je volgt de opleiding in 4 x 2 dagen (weekenden en doordeweekse dagen beschikbaar in Boxmeer of Haarlem). Dit biedt jou de volledige vrijheid om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen en de opleiding te volgen wanneer en waar het jou uitkomt.

De totale opleiding bestaat uit vier modules te weten: Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1), Advanced Hypnosetechnieken (module 2), Therapie en Regressie (module 3) en Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg (module 4).

Internationaal Register Hypnotherapeut - aanbevolen Wil jij een opleiding tot erkend Internationaal Register Hypnotherapeut?
IRH opleiding Wil jij échte directe hypnose leren toepassen voor elk issue?
IRH opleiding Wil jij mensen snel helpen, vaak al in één sessie?
hypnose opleiding Wil jij dit jaar nog je eigen succesvolle praktijk opzetten?
internationaal register Wil jij je registreren bij de erkende beroepsorganisatie voor directe hypnose (HVNL)?
internationaal register Je hebt studiepunten nodig voor de beroepsorganisaties BATC, CAT of VBAG ?
hypnotherapie register Wil jij naast een goede hypnotherapeut, ook alles weten over praktijkvoering, wettelijke eisen, reclame en marketing?
hypnotherapie register Wil je tevens een door de beroepsvereniging erkend EHBO-diploma behalen?
register opleiding Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven!

KTNO geaccrediteerde module NIBIG studieview

Register Hypnotherapeut – meer informatie

Je bent dus op zoek naar een kortdurende maar zeer complete opleiding tot Hypnotherapeut en wilt tegelijkertijd werken volgens een internationale standaard? HypnoWorld biedt hiertoe de oplossing in de vorm van een 8-daagse opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Het MBO+/HBO werk- en denkniveau van deze intensieve opleiding is vergelijkbaar met wat anderen een Practioner opleiding noemen. Door alle overbodige informatie weg te laten is de meest effectieve en gewaardeerde hypnose opleiding ontstaan van Nederland, een opleiding die geaccrediteerd is door de beroepsvereniging voor directe hypnose (HVNL) en de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC). Verdieping en specialisatie kan worden opgedaan door het volgen van masterclasses.

Directe hypnose als behandelvorm

Directe hypnose is, in tegenstelling tot de indirecte hypnose, gemakkelijk aan te leren. Als direct hypnotherapeut stel je geen diagnose maar leer je werken met de informatie die je van de cliënt krijgt. Er wordt gewerkt volgens het mind-model dat wereldwijd met succes toegepast wordt. De gebruikte technieken zijn geïnspireerd op de inzichten van Dave Elman. Daar het bij directe hypnose gaat om snelle interventies spreken we liever niet van “therapie” maar over een kortdurende behandelvorm.

Directe hypnose is nadrukkelijk geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar kan complementair gebruikt worden om het welzijn van de cliënt te verhogen en kan daarnaast een alternatief zijn voor bijvoorbeeld stoppen met roken, afvallen, angsten en fobieën en vele andere fysieke en mentale issues.

Internationaal Register Hypnotherapeut – Wat je gaat leren!

Vanaf dag één ga je leren wat hypnose nou eigenlijk is en hoe je hypnose kunt toepassen op een directe, eenvoudige manier. Je leert om hypnose toe te passen op veel issues, dus voor uiteenlopende problemen zowel van psychische als fysieke aard. Geen moeilijke taalpatronen of pijnlijke herbelevingen maar gewoon duidelijke suggesties aan het onderbewustzijn maken dat deze unieke methode door iedereen in korte tijd aan te leren is. Is het jouw passie om met mensen te werken en wil je een belangrijke rol spelen bij het welzijn van anderen, kijk dan eens verder welke onderwerpen in deze opleiding aan de orde komen.

In de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut komen o.a. de volgende onderwerpen uitvoerig aan de orde:

 • Wat is hypnose en wat is het niet
 • Het voeren van intake gesprekken
 • Het classificeren van cliënten
 • Methoden voor analytisch ingestelde cliënten
 • Klassieke inductietechnieken
 • Rapid en Instant inductietechnieken
 • De verschillende stadia van hypnose (hypnose-diepten)
 • Meerdere verdiepingstechnieken
 • Hypnotische fenomenen en de toepassing ervan
 • Therapie voor stoppen met roken, gewichtsreductie, angsten & fobieën
 • Zelfhypnose en groepshypnose leren toepassen
 • Leeftijdsregressie- en progressie effectief inzetten
 • Anesthesie technieken en pijnmanagement leren toepassen
 • Hypnose te gebruiken bij calamiteiten en ongevallen
 • Ideo Motor Response leren gebruiken
 • Omgaan met abreacties en contra-indicaties
 • De invloed van hersengolven en het gebruik van EEG
 • Hoe jij je praktijk en jezelf het beste profileert
 • Aansluiten bij beroepsverenigingen
 • Wettelijke bepalingen (wet Wkkgz)
 • Beroepsaansprakelijkheid
 • Het verlenen van eerste hulp (erkend brevet)
 • Ethiek

Onze unieke leermethode

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van het bovenstaande denkt “dat zal allemaal wel, maar wat maakt deze korte beroepsopleiding dan uniek?” Het unieke karakter van deze opleiding ligt in het feit dat de lesstof op een losse en humoristische wijze wordt gebracht. Opgedane theoretische kennis wordt direct omgezet in praktische vaardigheden. Dit zorgt er voor dat de informatie op een andere plek in ons brein wordt opgeslagen en in een later stadium makkelijker om te zetten is naar een praktijksituatie.

Ook na deze cursus zal je nog vaak terugdenken aan die bijzondere en mooie momenten. De sfeer in de groep is voor ons belangrijk zonder daarbij de persoonlijke belangen van de individuele cursist uit het oog te verliezen. De groepen zijn klein zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient! Met meer dan 10 jaar ervaring weten we hoe we mensen moeten opleiden om een succesvolle praktijk op te starten!

Alle docenten van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut beschikken over een medische achtergrond of hebben als basis de Hbo-opleiding Psychosociale Basiskennis (Plato-eisen) gevolgd en zijn ingeschreven in het cpion/snro register. Ze zijn didactisch onderlegd en werken binnen de kaders die zijn vastgelegd als onderdeel van de ISO 9001 norm. Alle docenten houden hun kennis en vaardigheden op peil door het volgen van gerelateerde bijscholingen.

Digitale campus, facebook en netwerkdagen

Om ook na de cursus niet in een diep gat te vallen, introduceren we onze digitale campus; een mogelijkheid voor (oud)cursisten om met elkaar te blijven communiceren. Ook is er een speciale facebook groep waar alleen (oud)cursisten worden toegelaten. De gratis toegankelijke netwerkdagen betekenen dat je contact kunt houden met mede-cursisten. Naast dat je op deze dagen de gelegenheid hebt om te oefenen of het stellen van vragen, staat er elke netwerkdag een onderwerp centraal.

Inclusief een erkend EHBO-brevet

De meeste beroepsverenigingen eisen een EHBO- of reanimatie diploma bij toetreding. HypnoWorld opleidingen biedt ook in dit opzicht meerwaarde door het aanbieden van het Internationaal erkende brevet First Emergency Response Primary and Secundary Care + CPR & AED. Het eerste hulp gedeelte is geïntegreerd in module 4, Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg. Cursisten die hieraan deel willen nemen (niet verplicht) dienen het EHBO-pakket apart te bestellen.

Studieplan

Omdat de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut veelomvattend is, is het helaas onmogelijk om alle inhoudelijke aspecten hiervan op deze pagina te beschrijven. Speciaal hiervoor hebben we een studieplan samengesteld waarin je kunt lezen hoe de lesstof is opgebouwd en wat je precies mag verwachten met de opgedane kennis. Het studieplan is als download (pdf) beschikbaar.

Informatie betreffende de opleiding internationaal register Hypnotherapeut

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

INSCHRIJVEN

Hieronder staan de inschrijfmogelijkheden voor alle modules die behoren bij de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut overzichtelijk bij elkaar voor de komende drie maanden. Voor overige data, klik op de betreffende module voor het complete overzicht van alle beschikbare data.

AanbiedingDeelnemen waar en wanneer het jou uitkomt en bovendien besparen op de opleidingskosten? Klik op de knop “Aanbieding” voor meer informatie!

Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1)

30okt(okt 30)09:0031(okt 31)17:00VOLGEBOEKT!Basiscursus Hypnose HaarlemDuur: 2 dagen09:00 - 17:00 (31) A. Hofmanweg 5-A, 2031 BH Haarlem

14nov(nov 14)09:0015(nov 15)17:00VOLGEBOEKT!Basiscursus Hypnose BoxmeerDuur: 2 dagen09:00 (14) - 17:00 (15) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer Organisatie: HypnoWorld

Advanced Hypnosetechnieken (module 2)

20nov(nov 20)09:0021(nov 21)17:00Advanced Hypnosetechnieken HaarlemDuur: 2 dagen09:00 (20) - 17:00 (21) A. Hofmanweg 5-A, 2031 BH Haarlem Organisatie: HypnoWorld

Therapie & Regressie (module 3)

11dec(dec 11)09:0012(dec 12)17:00Therapie & Regressie HaarlemDuur: 2 dagen09:00 (11) - 17:00 (12) A. Hofmanweg 5-A, 2031 BH Haarlem Organisatie: HypnoWorld

Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg (module 4)

30okt(okt 30)09:0031(okt 31)12:30VOLGEBOEKT!Pijn, Anesthesie & Acute ZorgDuur: 2 dagen09:00 - 12:30 (31) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer Organisatie: HypnoWorld

 

X
X