Medische hypnose

medische hypnose

Medische hypnose – tweedaagse cursus voor beroepsgroepen in de reguliere medische sector

HypnoWorld en daarmee de cursus Medische hypnose is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Medische hypnose cursus

Je bent op zoek naar een kortdurende cursus Medische hypnose / klinische hypnose?
Je bent sceptisch maar beschikt over een gezonde dosis nieuwsgierigheid?
je wilt hypnose op een ethisch verantwoorde wijze kunnen toepassen binnen je professie?
Je stelt hoge eisen aan kwaliteit van de opleidingsinstantie?
Dan is deze 3-daagse cursus HypnoMedic je op het lijf geschreven!

Medische hypnose – meer informatie

Onze opleiding tot Internationaal register Hypnotherapeut wordt steeds meer bezocht door medisch geschoolden. Doctoren, (tand)artsen en verplegend personeel zijn vooral nieuwsgierig of- en hoe hypnose een rol kan spelen bij een behandeling van een patiënt. Toch blijkt deze 8-daagse opleiding voor velen “overpowered” te zijn.

De driedaagse gecertificeerde cursus medische hypnose / klinische hypnose en de aan te leren routines zijn speciaal ontwikkeld en afgestemd op de wensen zoals kenbaar gemaakt door onze oud cursisten. Geen ellenlange sessies vooraf maar een korte, slechts 10-15 minuten durende inductie en verdieping hierin, brengt de patiënt in een aangename toestand van ontspanning en concentratie waarbij suggesties worden aangenomen door het onderbewustzijn.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a:

 • Het Mindmodel (model van de geest)
 • Onbewuste (autonome zenuwstelsel), onderbewustzijn en bewustzijn
 • De kritische factor
 • Directe en indirecte hypnosetechnieken
 • Hypnose pijnbestrijding
 • Ontvankelijkheid en suggestibiliteit (tests)
 • Modaliteiten en representatiesystemen
 • Omgang met rationeel ingestelde mensen en mensen die de controle willen behouden
 • Het nut van een goed voorgesprek
 • Angsten voor hypnose
 • Psychische en fysieke beperkingen van een cliënt/patiënt
 • Inductietechnieken w.o. de Dave Elman inductie
 • Diverse verdiepingstechnieken
 • Het hypnotische coma / Esdaile state
 • Anesthesie management
 • Glove anasthesia en directe technieken voor pijnreductie
 • Opbouw van suggesties
 • Het werken met posthypnotische suggesties
 • Zelfhypnose voor cliënten/patiënten
 • Contra indicaties

Waarvoor medische hypnose?

De aangeleerde hypnosetechnieken kunnen worden ingezet om angsten te verminderen of te overwinnen, pijn te verminderen of zelfs ter vervanging van chemische anesthesie middelen bijvoorbeeld bij sedatie (hypnosedatie) voor een kleine medische ingreep.

Tandartsen, orthodontisten, huisartsen, gipsverbandmeesters, anesthesiologen en andere beroepsgroepen in de reguliere geneeskunde volgden deze opleiding reeds en kennen de voordelen van de krachtige hypnosetechnieken. Zij integreerden deze technieken in de reguliere behandeling en spreken van een groot succes.

Medische hypnose – Voor wie?

Deze cursus is laagdrempelig en uitermate geschikt voor beroepsgroepen in de reguliere medsiche zorg. Zowel artsen als verplegend personeel kunnen met het toepassen van hypnose grote vordelen behalen. Het welzijn en welbevinden van de cliënt of patiënt staat centraal en hypnose is voor vrijwel iedereen een prettige en fijne belevenis, een positieve ervaring die veel mensen zullen waarderen.

De cursus is eveneens geschikt voor personeel van tattoo studio’s, piercing shops, acupuncturisten, verloskundigen en zelfs juweliers voor het prikken van gaatjes voor oorbellen e.d.

De cursus Medische hypnose is minder geschikt wanneer men hypnose wil toepassen voor therapeutische doeleinden zoals het oplossen van fobieën, gewichtsreductie, stoppen met roken e.d. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn raden we de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut aan.

Toepassing van medische hypnose in de praktijk – een voorbeeld

Onlangs onderging een 48 jarige vrouw een ooglidcorrectie in een kliniek voor plastische chirurgie in het Brabantse Mill. Op zich niets ongewoons, ware het niet dat de operatie is uitgevoerd met behulp van medische hypnose. Oud cursist Dr. Geert-Jan van Geffen, anesthesioloog in het Radboudumc gebruikte hypnose als alternatief voor sedatie waarna dr. Stijn Bauland, plastisch chirurg bij Sanavisie de operatie voor de patiënte pijnloos en met succes kon uitvoeren. Een primeur in Nederland!

De reactie van de patiënt: “Iedereen zou dit moeten meemaken. Dit is echt speciaal. Ik ben panisch voor alles wat met naalden te maken heeft, maar nu was er geen vuiltje aan de lucht.”

Een soortgelijke reactie kwam ook van een patiënt van Winny Priester. Winny voerde bij deze patiënt een bijna 8 uur durende haartransplantatie uit. Ook hier was de patiënt razend enthousiast over de extra service die geboden werd.

Beiden volgde de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut en paste technieken toe die ook in deze cursus uitvoerig aan de orde komen.

Wat je gaat leren!

Het belangrijkste dat je gaat leren zijn de hypnosetechnieken die nodig zijn om een cliënt/patiënt in een staat te brengen waarbij hij ontvankelijk is voor de suggesties van de hypnotiseur. Om dit te bereiken is enige theoretische kennis noodzakelijk en wordt deze kennis direct omgezet naar praktische vaardigheden. Na het volgen van de tweedaagse cursus medische hypnose / klinische hypnose ben je in staat om de gehele procedure op een verantwoorde wijze uit te voeren waarbij alle risico’s worden uitgesloten.

Infopakket voor cliënten/patiënten

HypnoWorld ontwikkeld momenteel een informatiepakket voor cliënten/patiënten. Het informatiepakket zal bestaan uit een informatiebrochure, een informatieve video en zelfhypnose mp3’s. Behandelaars kunnen de aangeleerde technieken verder ondersteunen en gebruiken om het hypnose proces te versnellen. Ook hiervoor zal een uitvoerige handleiding ter beschikking worden gesteld. De verwachting is dat het pakket beschikbaar zal zijn aan het einde van dit jaar.

INSCHRIJVEN

6feb - 8feb 609:00feb 8Inschrijven cursus Medische Hypnose2-daagse cursus medische hypnose

Deze website gebruikt cookies voor een correcte werking van alle onderdelen. Indien u akkoord gaat klik dan op de groene knop rechts "Ja prima" of verander de cookie instellingen.