Pijn, Anesthesie & Acute zorg (mod. 4)

Volg ons en deel...
Whatsapp
Skype

Het belang van hypnose bij pijn, anesthesie en noodgevallen!

HypnoWorld en daarmee de cursus Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd. Verder is deze cursus als onderdeel van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut geaccrediteerd door het KTNO voor het BATC/CAT/VBAG/VVET en is, na het behalen van het examen, aanmelding mogelijk bij de beroepsvereniging voor directe hypnose HVNL.

HypnoWorld is een UWV erkend scholingsbedrijf. In het menu “Informatie>>UWV erkend scholingsbedrijf” vind je de mogelijkheden en voorwaarden.

KTNO geaccrediteerde bijscholing NIBIG studieview

Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg

Aanbevolen Je wilt mensen helpen met chronische- of uitbehandelde pijn?
Aanbevolen Je wilt anesthesietechnieken leren en beheersen?
Aanbevolen Je wilt hypnose toepassen bij ongevallen of bij mensen in acute (levensbedreigende) situaties?
Aanbevolen Je wilt een officieel erkend diploma EHBO halen om te voldoen aan de eisen van een beroepsvereniging?

Hypnose is een prachtig fenomeen waarmee we dagelijks in de praktijk mensen kunnen helpen bij allerlei klachten en problemen van zowel fysieke als mentale aard. Wist je dat hypnose ook prima toepasbaar is bij eerste hulp, pijn en als alternatief voor chemische anesthesie? In deze unieke cursus, die tot op heden niet wordt aangeboden door andere opleidingsinstituten, laten we je kennismaken met deze bijzondere inzet van hypnose.

Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg – Het doel

In de tweedaagse cursus Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg leggen we niet alleen de basis om hypnose te kunnen gebruiken bij crisis situaties waarbij directe inzet van eerste hulp gewenst is, maar gaan we ook in op het helpen van mensen met pijn. Ook kun je jouw vaardigheden inzetten ter ondersteuning bij pijnlijke ingrepen of behandelingen zoals het zetten van tatoeages of voor een behandeling bij de tandarts of esthetisch chirurg. Hiertoe leer je technieken om angsten te reduceren en delen van het lichaam ongevoelig te maken voor pijn. Ook hypnosedatie, een verdovingstechniek waarbij lokale anesthesie gecombineerd wordt met hypnose, maakt onderdeel uit van deze cursus.

Als leidinggevend hypnose opleidingsinstituut zijn we van mening dat iedere zorgverlener eerste hulp moet kunnen toepassen bij calamiteiten of ongevallen. Ook beroepsverenigingen delen deze mening en stellen vaak als eis dat je in het bezit moet zijn van een geldig diploma EHBO of reanimatie. Deze cursus (ehbo & reanimatie) voldoet aan de eisen die de meeste beroepsverenigingen stellen. Je ontvangt, indien deelgenomen aan het eerste hulp gedeelte, naast het certificaat van de opleiding tevens een Internationaal erkend brevet eerste hulp en een bijbehorend certificaat.

Mogelijkheden en vooropleiding

De tweedaagse cursus Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg is als losstaande cursus te boeken voor iedereen die beschikt over de basiskennis directe hypnose, bijvoorbeeld door het volgen van de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken (module 1). Vanaf september 2019 zal deze cursus (module 4) ook integraal deel uitmaken van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut. Indien je de basisvaardigheden via een andere opleider hebt genoten, is deelname afhankelijk van de beoordeling door de docent.

Inclusief brevet Eerste Hulp

Het unieke van deze cursus is dat je gelijktijdig beschikt over een Internationaal erkend eerstehulp-brevet. Naast de opleidingsmanual die jij tijdens de les ontvangt, dien je voor het eerste hulp gedeelte het aparte EHBO-pakket aan te schaffen (niet in de cursusprijs inbegrepen). Mensen die reeds beschikken over een EHBO-diploma of geen interesse hebben in het officiële brevet, hoeven dit pakket niet aan te schaffen. Het pakket dat bestaat uit een boek en DVD kun je hier bestellen. Daar het aanleren van vaardigheden betreffende eerste hulp integraal onderdeel uitmaakt van deze opleiding, vindt er geen restitutie plaats indien niet wordt deelgenomen aan het laatste dagdeel. Zodra het EHBO-pakket is toegezonden kun je beginnen met het bestuderen van de lesstof. De kennistoetsen bereiden je voor op het schriftelijke examen dat klassikaal plaatsvindt. De vaardigheden worden getoetst tijdens de lessen.

Het EFR brevet kent een geldigheidsduur van 2 jaar. Om het brevet geldig te houden bieden wij een opfriscursus tegen gereduceerd tarief aan.

Wat je gaat leren!

  • Anesthesia technieken
  • Toepassen Hypnosedatie
  • Pijnreductie bij volwassenen (niet functionele pijn, chronische pijn, uitbehandelde pijn w.o. hoofdpijn, migraine, pijn bij kanker en andere soorten pijn)
  • Hypnose toepassen bij calamiteiten en ongevallen (verbale EHBO koffer)
  • Het verlenen van acute zorg (reanimatie/beademing) en de 9 basisvaardigheden
  • Toepassen van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Eerste hulp met erkend Internationaal brevet

Informatie betreffende de cursus Pijnreductie, Anesthesie & Acute zorg

Naast de informatie op deze pagina en in het studieplan organiseren wij op regelmatige basis introductiedagen. Komt de datum ongelegen, overweeg dan eens een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek zodat je zelf kunt bepalen of het aangeboden programma past bij jouw doelstellingen. Bellen kan ook. Wij zijn tijdens werkdagen (Nationale feestdagen en vakanties uitgezonderd) bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-0177 (menukeuze 3).

INSCHRIJVEN

30okt(okt 30)09:0031(okt 31)12:30VOLGEBOEKT!Pijn, Anesthesie & Acute ZorgDuur: 2 dagen09:00 - 12:30 (31) Heinz Moormannstraat 1 A, 5831 AS Boxmeer Organisatie: HypnoWorld

 

X
X