Stressmanagement masterclass

Volg ons en deel...
Whatsapp
Skype

Stressmanagement

HypnoWorld en daarmee de Masterclass Stressmanagement is getoetst door het CPION en op basis hiervan ingeschreven in het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. HypnoWorld streeft voortdurend naar verbeteringen en optimale kwaliteit. In dit kader is HypnoWorld als eerste hypnose opleidingsinstituut ISO 9001:2015 gecertificeerd.

ISO 9001 gecertificeerd

Stressmanagement Masterclass

Aanbevolen Je wilt graag andere mensen helpen bij somberheid of stressgerelateerde klachten
Aanbevolen Je wilt jouw diensten aanbieden aan cliënten met een depressie of depressieve klachten
Aanbevolen Het jouw missie om mensen met een burn-out op verantwoorde wijze te helpen uit het dal te komen.
Aanbevolen Je wilt hiertoe leren om de symptomen te herkennen op cognitief, psychisch en lichamelijk niveau
Aanbevolen Je werkt graag met bronaanpak door het oplossen van de oorzaak en niet de symptomen
Aanbevolen Je wilt leren hoe je deze mensen op een adequate wijze kunt helpen door toepassing van hypnotherapie
Aanbevolen Je wilt je profileren als professioneel zorgverlener en hier ook naar handelen?

Angelique Elens (docent) is werkzaam in de huisartsenpraktijk Centrum de Peel in Meijel en het Medisch Centrum de Vlinder in Maasbracht. Met haar brede ervaring als verpleegkundige, coach/counselor, specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en Register Hypnotherapeut, krijgt zij meer en meer wanhopige cliënten die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor stressgerelateerde klachten. Maar wat is eigenlijk stress en hoe werkt het stresssysteem? Wat is Overspanning en wat is nu precies CSS (Chronisch Stress Syndroom)? En niet in de laatste plaats, hoe kan ik hypnotherapie effectief en efficiënt inzetten om tot echte resultaten te komen?

Stress in het algemeen

De cijfers liegen er niet om, alleen al in het jaar 2018 kregen naar schatting in Nederland ruim 141.000 nieuwe patiënten de diagnose neurasthenie/surmenage (overspannenheid). Met 5.5 op 1000 mannen en 10.8 op 1000 vrouwen kunnen we spreken van een behoorlijk aantal nieuwe patienten per jaar.

Vanwege de evidence based resultaten van hypnotherapie en het positieve imago ervan vinden ook steeds meer cliënten de weg naar de hypnotherapeut. Het is dan ook na stoppen met roken en gewichtsreductie de meest voorkomende klacht van mensen die de praktijk voor hypnotherapie bezoeken. Om cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk om voldoende achtergrond te hebben m.b.t. klachten, problemen en stoornissen die in brede zin verband houden met stress. Deze masterclass verschaft je de nodige kennis en leert je de kennis om te zetten in vaardigheden.

Stressmanagement – Het doel

Stressgerelateerde klachten zijn een serieus probleem en het behandelen ervan omhelst meer dan het uitvoeren van een eenvoudige hypnosesessie. Om elke cliënt het beste te bieden is inzicht nodig in de problematiek en dien je in staat te zijn om de behandeling hierop aan te passen. Bij het correct toepassen van de juiste hypnosetechnieken is de kans op herstel aanzienlijk. Hiervoor zijn vaak wel enkele behandelingen noodzakelijk. De masterclass stressmanagent zal je kennis verrijken, meer inzicht geven en je leren hoe je doelgericht naar resultaat kunt werken.

Mogelijkheden

De opzet van deze masterclass bied je volop informatie om de aangeleerde kennis en vaardigheden te gebruiken in jouw eigen praktijk. Niet ‘proberen’ maar doelgericht ingaan op de problematiek van het individu en het optimaal afstemmen hierop met jouw behandelmethode zullen mensen enthousiameren en helpen om hun klachten te verminderen of op te lossen. Mond-tot-Mond reclame doet de rest 🙂

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze eendaagse masterclass heb je kennis van directe hypnose nodig. Dit is de reden waarom we slechts cursisten toelaten die minimaal de Basiscursus Hypnose & Hypnosetechnieken of een vergelijkbare cursus (naar beoordeling van de docent) hebben bijgewoond.

Wat ga je leren?

Hoe ontstaan stressklachten? Hoe herken je het? En hoe kun je mensen met stressklachten en burn-out het meest effectief behandelen? Dit zijn de belangrijkste vragen waarop je concreet antwoord krijgt in deze cursus. Je krijgt veel kennis over het fenomeen stress. Vanuit psychologische invalshoek en vanuit biologische wetenschappen zoals de inspanningsfysiologie en de geneeskunde. Vanuit de geïntegreerde visie neem je een systematische en stapsgewijze begeleidingsaanpak en behandelingsaanpak mee naar huis.

INSCHRIJVEN

Data voor deze activiteit nog niet bekend.

 

X
X