Tinnitus

3,75

Direct hypnose script voor hypnotherapeuten en hypnotiseurs. Dit script gaat nader in op de psychosomatische oorzaken van tinnitus en lost deze op. Vermindert de waarneming en verlegd de focus.

Beschrijving

Tinnitus – Hypnotherapie script

Bij Tinnitus of oorsuizen handelt het zich om een hinderlijk geluid dat continue aanwezig is. Het geluid, dat meestal niet “werkelijk” aanwezig is, komt van binnenuit en kan op een bewust niveau niet genegeerd worden. Het beïnvloedt het dagelijkse leven zowel fysiek als ook emotioneel. Het levert stress op waardoor mensen in een negatieve spiraal terechtkomen. het is vaak ondraaglijk en slokt letterlijk alle tijd en energie op van diegene die eraan lijdt.

Er zijn meerdere oorzaken die kunnen leiden Tinnitus / oorsuizen. Een bekende oorzaak is bijvoorbeeld de “disco-tinnitus” die optreedt ten gevolge van teveel lawaai. Toch blijkt dat ook mensen die niet in aanmerking zijn gekomen met teveel lawaai tinnitus / oorsuizen kunnen hebben. Vaak gaat het om een vorm van gehoorbeschadiging en gaat het gepaard met gehoorverlies.

Er zijn diverse behandelmethoden voor tinnitus. De eerste stap is vaak naar de huisarts die op zijn beurt zal doorverwijzen naar bijvoorbeeld een audiologisch centrum. Een bekende behandelwijze is bijvoorbeeld de TRT-behandeling en de Tinnitus Habituatie Therapie. Meer over deze therapievormen kun je lezen op de website tinnitus.nl.

Dit directe hypnotherapie script (download, ca. 740 woorden) is bedoelt voor hypnotherapeuten en hypnotiseurs en richt zich zowel op de mogelijke psychosomatische oorzaak als ook op het verleggen van de focus van het innerlijke geluid naar de normale omgevingsgeluiden. Het leert de cliënt om te vertrouwen op zijn eigen kunnen en op een gemakkelijke en positieve wijze afstand te nemen van negatieve invloeden en stress situaties teneinde tinnitus / oorsuizen te reduceren of zelfs geheel weg te nemen.

Extra informatie

Aantal woorden

739

Direct / indirect

Direct

Tolerant / autoritair

Tolerant

Modaliteit

Auditief (dominant)